lørdag 31. oktober 2009

Happy halloween!

Vi har for første gang gått halloween med ungene. Selvfølgelig fullt utkledd og jeg kan fastslå at ja, man føler seg litt teit når man stikker innom coopen alene i fullt halloweenkostyme i en alder av 30+... Døm selv.








































































Ja, så har dagen blitt brukt til å rydde litt i hagen. Det var på høy tid.

Slum-Siri bekjenner

å like Hotel Cæsar. Ikke bare liker jeg det, men jeg har fulgt med i ti år... Og visst kan jeg skryte på meg en viss ironisk distanse til det hele, eller mulig det bare er en forsvarsmekanisme? Om ikke det var nok, kan jeg også innrømme i rolige arbeidsnetter å kaste meg over Se og Hør og lese om kjendiser jeg ikke en gang har hørt om og føle meg dummere og dummere og mer og mer sandblåst for hver side jeg leser. Samtidig foretrekker jeg hjernedød slarvjournalistikk framfor type indoktrinerende motepoliti som dikterer meg hva jeg skal ikle meg og ikke, hot or not, hva jeg skal kjøpe, spise, ikke spise, reise eller ikke reise for å være in. Nå skal det sies at jeg med hånden på hjertet kan jeg si at jeg adri har brukt penger på verken Se og hør eller NÅ.

Det er i det minste en trøst.

torsdag 29. oktober 2009

En ny vakker dag

og jeg skulle etter planen sove, i hvertfall ifølge planen i mitt hodet som gikk ut på å at natten skulle tilbringes innenfor sykehusets vegger. Jeg hadde på meg ny finfin kjole, svarte støvletter og syklet til jobb i måneskinnet og så i grunnen lyst på nattarbeidet til jeg troppet opp på vaktrommet iført arbeidsklær og arbeidslyst og whatnot og møtte 5 par forundrede studentøyne og et par lattermilde sykepleiere som kunne fortelle meg at jeg var en dag for tidlig ute. Vel, så var det å tre på seg ny finfin kjole og svarte støvletter og sykle litt flirfull hjem i nyvunnen frihet og måneskinn, akkurat tidsnok til å se House med storebror...

onsdag 28. oktober 2009

Nytt teppe!

Jfr denne har jentene nå fått et deilig tykt hjemmehekla teppe på barnerommet. Den er laget av en god blanding av gammelt sengetøy, gardiner og diverse.

lørdag 24. oktober 2009

Fortapt

Jeg liker å lese boligannonser og en sjelden gang finner jeg hus som roper mitt navn. Sånn som dette huset på røde Ranheim i Trondheim. Litt rufsete og rart, litt slitent og veldig veldig sjarmig...





onsdag 21. oktober 2009

Det er onsdag og man har bakt en kake

Kanskje ikke så imponerende i seg selv, men tatt i betraktning av at det er nr to denne uka er i det minste jeg litt imponert. Årsaken til denne bakeeuntusiasmen er at jeg har blitt innehaver av verdens beste gulrotkakeoppskrift og når vi i tillegg har fått en masse sjøldyrka gulrøtter fra foreldrenes åker sier det seg nesten selv.

Ellers har vi hatt en nydelig solnedgang her i kveld, ikke så lett å fange med kamera, men jeg har gjort et litt tafatt forsøk. Fordelen med nattevakter er for tiden at man sykler hjem i soloppgangen og våkner til sola går ned. Vakkert er det i hvertfall.

mandag 19. oktober 2009

Hæmstrikka

Jeg er så heldig å ha en mor som er hakket mer effektiv enn meg hva strikking angår og disse har blitt faste følgesvenner på kalde høstdager.

Verdens beste turkamerat

Alltid like blid, energisk og entusiastisk:

søndag 18. oktober 2009

En hendelse i Siris liv

Mens lillesøster har vært syk og sett "Heffalumpen" på dvd x antall ganger har mor omsider kommet i havn med det som skulle vise seg å bli årets strikkeprosjekt. Det ble påbegynt i februar, så det var kanskje på tide. (Med denne framdriften, eller mangel på sådan, er det godt det ikke er en håndarbeidsblogg jeg bedriver, den kunne fort blitt litt stillestående ...) Anyway, her er resultatet som skal foræres en frossen ung dame jeg kjenner:

torsdag 15. oktober 2009

Verdt å sjekke ut?

Som den store Cash-fanen jeg er kan jo ikke la denne heller gå upåaktet hen:

Giraffspeil

Siri vil også ha speil med favorittdyret på gangen. Dette har Marte laget:






tirsdag 13. oktober 2009

Kjedebrev

Jeg har mottatt en rekke kjedebrev gjennom livet. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har vært videre flink til å videresende, men livet har likevel fart pent med meg. Et par av disse brevene har allikevel festet seg på minnet av ulike grunner. Kanskje liker jeg litt overfladisk livsfilosofi, kanskje får det meg til å stoppe opp og tenke litt, eller muligens er det noe med denne gjenkjennelsesgreia som vi mennesker angivelig liker. I hvertfall, her goes et lite utdrag som jeg forsøker å etterleve:

"LIVSINSTRUKSJONER:

Tro ikke på alt du hører og gi ikke bort alt du eier.

Vær forlovet i minst 6 mnd før du gifter deg.

Tro på kjærlighet ved første blikk.

Le ikke av andres drømmer.

Døm ingen pga sine slektninger.

Om noen stiller deg et spørsmål du ikke vil svare på, le og spør hvorfor de vil vite det.

Si prosit når noen nyser.

La ikke en liten misforståelse ødelegge et stort vennskap.

Rett opp når du oppdager at du har gjort en feil.

Gift deg med et menneske du liker å prate med for når dere blir gamle kommer det til å være viktigere enn mye annet.

Bruk litt tid for deg selv.

Husk på at stillhet ofte er det beste svaret.

Les flere bøker og se mindre på TV.

Gjør det du kan for å skape et rolig og harmonisk hjem.

Vær snill mot vår planet.

Reis en gang i året til et sted du aldri har vært.

Bedøm din suksess i forhold til det du må avstå for å få den."
Og sist, men ikke minst:
"Legg ikke nesen i bløt."

Med barn i Bergen

En strålende helg! Mor og midtimellom har sightset, shoppet, spist, svømt, vært på Annie og i akvariet og kjørt med Fløibanen.

(Ja, også har vi klatret på cirka alle byens mange rekkverk. Datteren that is.)


Vindusshopping. Legg merke til den røde telefonen, en hypermoderne sak i min oppvekst, tydeligvis en kuriositet i dag


























/>



































"


fredag 9. oktober 2009

ANNIE

Jeg og storesøster har den store musikalhøsten i høst. For to uker siden var vi på Mamma Mia i Oslo og til helgen skal vi på "Annie" i Bergen. Jeg så filmen på kino som 6-åring, og syntes den var fantastisk. Vi har varmet opp med filmen på dvd og spenningsnivået var mot slutten så høyt at det nesten var på grensen til hva vi kunne bære. ;)

Up

Skjønne, absurde, fine filmen!

onsdag 7. oktober 2009

Ny utforming

Jeg blir visst ikke helt fortrolig med layouten på denne bloggen, men tro meg - jeg jobber med saken! ;)

tirsdag 6. oktober 2009

Mitt prektige kjøpestopp

har pågått et par måneder nå, og jeg kan så smått gjøre opp en liten status over hvordan det har gått så langt.
Jeg har stort sett unngått butikker som har solgt nips og naps og klær og stash, og på den måten unnlatt å falle for noen som helst fristelser. Det jeg derimot har lagt meg til er en annen (u-)vane, nemlig å tillate meg selv endel økonomiske utskeielser på annet hold, (i og med at jeg tross alt ikke bruker penger på nips og naps og klær og stash), er mat. Og reise. Og "kulturelle" ting. Altså, jeg har sluttet å se på prisen på matvarene jeg kjøper, hvilket vil si at jeg har kuttet kraftig ned på first price, og o hvilken lykke å kjøpe mat ferdig oppskjært, for ikke å snakke om hvor godt det smaker med Big1 triple cheese... Så alt i alt har jeg kvittet meg med mer enn hva jeg har anskaffet meg den siste tiden, jeg har alt jeg trenger av materielle goder, jeg har mer penger igjen til utskeielser i hverdagen, hvilket er en større nytelse enn å fylle huset og bidra til enda mer overforbruk i verden. Eneste skjær i sjøen så langt er at den store slumpen med penger jeg skulle legge meg opp visst har uteblitt. Men en skal jo leve også. ;)

mandag 5. oktober 2009

Dvaletid

Jeg innser at høsten handler om to ting: Å legge opp en overlevelsesstrategi og å kose seg. Sistnevnte er muligens implisert av det første, men ikke minst en vesentlig del.

Å overleve handler blant annet om å tjene akkurat nok til livets opphold, få nok søvn, spise jerntabletter og store mengder sjokolade. Kosen består av vedfyring, stearinlys, mye fritid og (igjen) store mengder sjokolade.

Jeg tror høsten blir bra!

fredag 2. oktober 2009

Noen som vil ha epler eller pærer?

Årets innhøstning er i hvertfall snart unnagjort: