fredag 19. november 2010

"Den magiske julaften"

Da jeg vokste opp på 80-tallet var jeg så heldig å ha jevnaldrende kusiner som bodde i en drabantby et lite stykke unna. Noe av det mest magiske jeg husker fra besøkene der var at man kunne sykle hvor som helst, fordi området var stengt for biler. I tillegg var det flatt, flatt, flatt, i motsetning til det bakkete landskapet i mitt nærmiljø. Dessuten hadde jeg en tante som var innehaver av noe så fantastisk og nymotens som en moviebox! Det innebar at vi på overnattingsbesøk kunne gå til den lokale videosjappa og leie filmer og kjøpe snop med rare navn. Filmene ble sett både på kvelden og neste morgen før vi måtte levere den tilbake. Filmopplevelsene jeg hadde som barn kan av en eller annen grunn ikke måle seg med noe jeg har sett i voksen alder. Det handler vel mest om at man med tiden blir blasert, og ikke fullt så mye om kvaliteten på barnefilmer fra 80-tallet vil jeg tro..

Uansett: I går var jeg på bytur og kommer over en "billigkurv" med diverse dvd-filmer og kom over det jeg trodde var en klassisk klisjéfylt amerikansk Disney-julefilm fra min egen barndom på 80-tallet, hvilket passet bra i denne tidlige førjulstida. Ungene ble hentet tidlig i barnehage og skole og et lass med mandariner var innkjøpt for anledningen. Til alt overmål greide mor å tenne opp i den antikke vedovnen vår uten problemer og alt lå til rette for en koselig ettermiddag. Her følger forøvrig filmbeskrivelsen:

Den prisbelønte skuespilleren Mary Steenburgen spiller rollen som Ginny Grainger, en mor som gjenoppdager gleden ved julen takket være den urokkelige troen til sin seks år gamle datter Abby og Gideon, hennes beskyttende engel. Ginnys vidunderlige opplevelse er en varm historie i god tradisjon med tidligere Disney-favoritter. DEN MAGISKE JULEAFTEN oppfyller alle dine mest verdifulle Disney-illusjoner - del dem med de du er glad i!"

SÅH: Handlingen var som følger: To barn med slitne overarbeidede foreldre som ikke har anledning til å ta av økonomisk i jula, far går i banken for å ta opp lån, blir skutt og drept av en bankraner, hvorpå raneren stjeler bilen ungene sitter i og kjører seg selv og passasjerene av en bru og rett i elva... Jau da. Skal si stemninga sto i taket...Ja, også har jeg selvsagt ikke avslørt ALT, bare sånn i tilfelle du fikk lyst til å se den selv...

3 kommentarer:

ETT ÅR PÅ HYTTA sa...

Haha, say no more!

tussemor sa...

Koffør får æ en sånn følelse: "Typisk Siri"??? hehehehe...takk før en go latter :)

Bortreist sa...

He he he, herlig!