søndag 14. februar 2010

En estetisk og kulinarisk nytelse

fortjener egentlig å bli avfotografert da jeg finner den type sjeldenheter i Siri-heimen blogworthy så det holder. Dessverre har mitt kamera en lei tendens til å være utladet ved slike anledninger, men jeg kan i det minste videreformidle oppskriftene som mor har funnet i et eller annet dameblad på en lengre busstur med storesøster for en tid siden.

Here goes:

Fylt paprika:

4 paprikaer
ca 5 dl sjampinjong
1 dl soltørkede tomater
1 ss smør
200 g kremost
frisk basilikum
2 ss revet parmesanost

Framgangsmåte: Del paprikaene i to, fjern frøene, legg dem i smurt ildfast form. Rens sopp og skjær tomater i strimler. Fres sopp og tomater i smør, rør inn kremost. Hakk basilikum og ha i. Fyll de halve paprikaene med blandingen, strø ost over. Stek i ovn ved ca 200 grader i ca 10 minutter.

Brytebrød

50 g gjær
50 g smør
5 dl melk
2 ss sukker
2 ts salt
ca 14 dl hvetemel

Fyll:
100 g smør
2 dl rucolasalat
150 g fetaost
2 hvitløkbåter, presset
gresskarfrø
solsikkefrø
flaksalt

Framgangsmåte: Løs opp gjæren i lunken blanding av melk og smør. Ha i sukker og salt og rør inn melet. Heves i ca 45 minutter.
Bland rucola, smør og hvitløk
Ta ut deigen på bakebordet og del den i to emner. Kjevle hver til et rektangel på ca 20x30 cm. Smør på fyllet og smuldre fetaosten over. Rull sammen hvert rektangel til en pølse. Skjær i ca 3 sm tykke skiver, legg dem tett i tett i en langpanne med snittflaten opp. Dekk over og sett til etterheving i 30 minutter. Pensle med egg og strø med solsikkefrø, gresskarkjerner og flaksalt. Stek i nedre halvdel av ovnen i ca 30 minutter.

Vi spiste dette sammen med salat og agurk. Nydelig og relativt lettvint og passer også bra som lunsjmat.
Underholdning kan for eksempel bestå av "Breakfast at Tiffanys", lånt på biblioteket av mann samme formiddag. Rare rare filmen...

Ingen kommentarer: